Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

Belgische kansspelwet 7 mei 1999

De Belgische kansspelwet van 7 mei 1999 stelt dat elk kansspel onder de wet valt. Het definieert een kansspel als elk spel met een geplaatste inzet of het risico om een ​​weddenschap te verliezen. Deze inzet resulteert ofwel in een winst voor ten minste één speler of de organisatoren van het spel. Daarnaast is het toeval een even bijkomstig element in het spelverloop. De wet stelt verder dat kansspelen elk type zijn waarbij de aanduiding van de winnaar of de bepaling van de winstomvang op toeval berust.

Wat zijn kansspelen?

Kansspelen worden gedefinieerd als elk spel met drie elementen: een inzet, een mogelijke winst of verlies en kans. Dit omvat veel populaire spellen zoals poker, blackjack en roulette.

De kansspelwet

De regering van België staat kansspelen toe wanneer dit specifiek is toegestaan. Omdat vorige regeringen alle kansspelen verbood, kozen ze ervoor om sommige spelen toe te laten via een systeem van vergunningen. De Kansspelwet heeft de Kansspelcommissie in het leven geroepen, ook wel KSC genoemd. Deze commissie geeft vergunningen af ​​met betrekking tot de exploitatie van kansspelen. Dit is nodig omdat deze spellen geen gedefinieerd kader hebben en goed moeten worden ingekaderd voordat ze beginnen.

De onofficiële kansspelwet is te vinden onder de spelwet van mei 1999. De gerelateerde koninklijke proclamaties van de wet zijn gemarkeerd met een gemarkeerde rand.

Schuiven naar boven