Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

Reclame rondom sportwedden zal fors toenemen rondom WK voetbal

Voor en tijdens het WK in Qatar vraagt ​​Ksa om verantwoorde reclame van kansspelaanbieders. Iedereen die goed heeft opgelet, ziet dat het komende WK niets te negeren valt. Het aantal sportweddenschappen zal fors toenemenen in deze periode. Nederland treft Senegal in hun eerste WK-duel in een maand. Dit toernooi vindt plaats tijdens het voetbalseizoen in een land met een andere kijk op mensenrechten dan het onze. Er is veel om over te praten met dit WK waar niemand andere eigenschappen mee heeft gedeeld.

Minister kansspelbeleid

Ksa noemde de oproep van de minister belast met het kansspelbeleid, op 6 en 19 oktober. Weerwind had een beroep gedaan op het Congres over gokreclame rond het WK. Ksa zei ook dat er momenteel wordt gewerkt aan een totaal verbod op ongerichte gokadvertenties. Het WK zal tijdelijk de politieke reactie van het land op de online gokmarkt van 2021 ontwijken.

De Ksa maakt in hun brief een aantekening van bepaalde regels. Vanaf 30 juni moet de Nederlandse organisatie zich aan bepaalde richtlijnen houden. Een daarvan is dat geen enkele reclame gericht mag zijn op minderjarigen of jonge volwassenen. Daarnaast mogen Nederlandse influencers en topsporters niet als rolmodel worden gebruikt. De Ksa vermeldde ook dat online goksites zich aan specifieke regels moeten houden. Deze omvatten een verbod op bepaalde weddenschappen, zoals weddenschappen die betrekking hebben op wie een gele kaart zou krijgen of de eerste hoekschop. De Ksa treedt direct op tegen overtredingen, waaronder sancties tegen eventuele illegale aanbieders. Tijdens het WK is de Ksa vooral waakzaam tegen illegale aanbiedingen.

extra reclame rondom WK voetbal wel zinvol?

De publieke perceptie van de gokindustrie en specifieke bedrijven blijft slecht. De volharding van René Jansen met dit beeld blijft dan ook irrelevant. Mensen die online kansspelen willen spelen, kunnen in een veilige omgeving deelnemen zodra de legale markt opengaat. Het bombardement van advertenties nadat het was geopend, hielp deze zaak echter niet. Ik hoop dat deze les inmiddels geleerd is. Reclame is nodig om de aandacht te vestigen op het legale aanbod, dat gokbedrijven moeten begrijpen. Maar ze moeten ook begrijpen dat extra reclame schadelijk is.

Reclame rondom sportwedden zal fors toenemen rondom WK voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven