Echtgeldgokken.nl

Online geld gokken op gokkasten of tafelspellen of waag een gokje in een live casino

België blijft gokken tijdens de coronacrisis

In België werd er ondanks corona nog steeds voldoende meegedaan aan gokspellen. De winst in deze sector is vooral te danken aan de stijgende verkoop van krasloten en dat steeds meer speler online gingen gokken. Hierdoor bleef de omzet van de Nationale Loterij van België zo goed als stabiel. De loterij is zelfs al op zoek naar nieuwe verkooppunten.

Van verlies naar winst

Tijdens de eerste lockdown leed de Nationale Loterij grote verliezen, met name omdat verkooppunten zoals warenhuizen en drogisterijen verplicht gesloten moest worden. Deze daling bleek van korte duur, omdat doorgewinterde spelers over waren gestapt van fysieke loten naar online krasloten en online deelnames aan bijvoorbeeld de Lotto. Ook de Nationale Loterij zelf werd online beter gevonden, met een bezoekersstijging van 20 procent. In slechts een paar maanden tijd waren de verliezen voor het grootste gedeelte opgevangen.

De waarde van de Nationale Loterij bleef dus vrij stabiel, nadat 2019 werd afgesloten met een recordwinst. In totaal werd er voor 1,436 miljard euro ingezet door de Belgische bevolking om het geluk op de proef te stellen in een van de spellen die de loterij aanbiedt. Vorig jaar was dit 6 miljoen euro meer, waardoor er voor het eerst in jaren een daling te zien is maar wel slechts een kleine daling.

Online via de smartphone

De CEO van de Nationale Loterij, Jannie Haek erkent zich in het hogere bezoekersaantal van de online diensten, maar zegt dat de internetdiensten niet hebben ‘geprofiteerd van de situatie’. Volgens de CEO werden de websites van de loterijen al door ruim 1,26 miljoen spelers bezocht en stegen alleen de inkomsten van de online diensten meer dan die via de traditionele kanalen, zoals in de retail. Wat hem wel was opgevallen is dat online meespelen nu steeds populairder is via de smartphone of tablet dan bijvoorbeeld via de computer.

België blijft gokken tijdens de coronacrisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven